Τρόποι Επικοινωνίας

Για απορίες ή σχόλια και προτάσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη βοηθό μας κα Αποστολάκη στο sapostolaki@logopathologia.gr ή πατήστε εδώ για να μεταβείτε στις Φόρμες ΕπικοινωνίαςΑν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με επερχόμενες εκδηλώσεις, επιμορφωτικές ενέργειες κλπ, στείλτε μας το e-mail σας στο info@logopathologia.gr και θα σας στέλνουμε ενημερώσεις μία φορά το τρίμηνο.

Επικοινωνία
  • Δρ. Γεωργία Μαλανδράκη
  • Ερευνητικές Δραστηριότητες
  • Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες
A+ R A-

ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΥ

  "Επιτέλους στον Ελληνικό χώρο υπάρχει ένα βιβλίο που περιγράφει τον εξελικτικό και επίμονο τραυλισμό βασιζόμενο σε επιστημονικά ευρήματα σχετικά με την αξιολόγηση, διαφοροδιάγνωση, εκτίμηση της πρόγνωσης, συλλογή δεδομένων για το σχεδιασμό κατάλληλων θεραπευτικών στόχων και αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας. Δεδομένης όμως της έλλειψης ελληνικής βιβλιογραφίας για το θέμα του Τραυλισμού, αποτελεί ένα επιπλέον βασικό εργαλείο για όλους τους επαγγελματίες που εργάζονται με άτομα με επικοινωνιακές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένων των λογοθεραπευτών, των ψυχολόγων αλλά και των κοινωνικών λειτουργών. Επίσης, συνιστάται το βιβλίο αυτό για φοιτητές σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα λογοθεραπείας.

Η Δρ. Μαλανδράκη με την επιστημονική και κλινική της εμπειρία έχει συμβάλλει αξιοθαύμαστα στο χώρο αυτό με την συγγραφή του βιβλίου της."

Μαρία Καμπανάρου, PhD, SLP, Λογοπαθολόγος


"Ένα βιβλίο μεστό σε νοήματα, ικανό να ικανοποιήσει και τον απαιτητικότερο αναγνώστη, να λύσει απορίες και να γίνει αρωγός στην διαφοροδιάγνωση και στην θεραπευτική παρέμβαση. Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση του Εξελικτικού και Επίμονου Τραυλισμού, που ανεβάζει ψηλά τον πήχη για μελλοντικές προσπάθειες."

Γεωργία Ε. Κοίλιαρη, Λογοθεραπεύτρια,
LSVT©LOUD Certified Clinician
Πρόεδρος Επιτροπής Δεοντολογίας Σ.Ε.Λ.Λ.Ε


"Είμαι εκπαιδευτικός της ειδικής αγωγής..... δεν ξέρω πολλά από λογοθεραπεία αλλά είχα την τύχη να συνεργαστώ με εξαίρετους ανθρώπους που με βοήθησαν με παιδιά που είχαν δυσκολίες λόγου. Το βιβλίο είναι απλά εξαιρετικό...γιατί βοηθάει όλους εμάς τους ανθρώπους της ειδ.αγωγής να αποσαφηνίσουμε πολλά θέματα, αναφορικά με τον τραυλισμό και με αυτόν τον τρόπο να συμμετέχουμε και εμείς, έστω και ελάχιστα , στην σωστή παρέμβαση και αντιμετώπιση των δυσκολιών."

Φραγκάκα Έφη, MS, Ειδική Παιδαγωγός


"Η κ. Μαλανδράκη με τον ανεπιτήδευτο, ουσιαστικό και ταυτόχρονα άκρως επιστημονικό τρόπο γραφής που χρησιμοποιεί καθιστά το παρόν βιβλίο ένα εξαιρετικό βοήθημα για λογοθεραπευτές, αρχάριους και μη. Συγχαρητήρια!"

Λαμπρινή Υφαντή, Λογοθεραπεύτρια"Έχω το βιβλίο "Εξελικτικός και Επίμονος Τραυλισμός" στα χέρια μου εδώ και ένα μήνα περιπου. Μέσα σε αυτόν το μήνα το έχω χρησιμοποιήσει ως εργαλείο αξιολόγησης και θεραπείας σε ένα σημαντικό αριθμό ατόμων με επίμονες διαταραχές στη ροή της ομιλίας ήδη με πολύ θετικά αποτελέσματα! Είναι ενας οδηγός πολύτιμος που εκτός των παραπάνω με έχει βοηθήσει να εξηγήσω τη φύση του τραυλισμού σε άτομα που τραυλίζουν και σε άτομα του οικείου περιβάλλοντος τους που ανησυχούν ιδιαίτερα.Οι τεχνικές θεραπείας και οι παραπομπές σε βιβλιογραφία για τεχνικές χαλάρωσης που συμπεριλαμβάνει μου έχουν φανεί πολύ χρήσιμες! Με έχουν βοηθήσει να αντιμετωπίζω τον τραυλισμό ως θεραπευτής και ως άνθρωπος με περισσότερη γνώση, σιγουριά και κατανόηση.Το πιο σημαντικό, ίσως, είναι ότι δεν παρέχει μία και μόνο κατεύθυνση αλλά δίνει πολλές εναλλακτικές προσεγγίσεις που μπορούν να συνδυαστούν για την αντιμετώπιση του τραυλισμού. Με αυτό τον τρόπο, ο θεραπευτής μπορεί να διαρθρώσει ένα καθαρά εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας με ευελιξία και ελαστικότητα λαμβάνοντας υπόψιν την ιδιοσυγκρασία και την προσωπικότητα του ατόμου που καλείται να βοηθήσει.

Σας ευχαριστώ για το πολύτιμο αυτό εργαλείο!!! Εύχομαι να υπάρξουν και άλλα πολλά τέτοια, μιας και η ελληνική βιβλιογραφία είναι πολυ φτωχή σε ότι αφορά στο αντικείμενο της λογοθεραπείας!!" 

Κήλη Ιωάννα, Λογοθεραπεύτρια


"Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο κενό που υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία σε ότι αφορά τη Λογοθεραπεία/ Λογοπαθολογία, η ανακοίνωση της επερχόμενης έκδοσης του βιβλίου της Δρ. Γεωργίας Μαλανδράκη στον «Εξελικτικό και Επίμονο Τραυλισμό», μου προκάλεσε τουλάχιστον ανυπομονησία! Περίμενα πως θα ήταν ένα θαυμάσιο επιστημονικό επίτευγμα. Όσο ενδιαφέρον ακουγόταν ο τίτλος, άλλο τόσο και παραπάνω αποδείχτηκε το βιβλίο. Καλογραμμένο, ευκολοδιάβαστο με συνεχόμενη ροή και άψογη χρήση του λόγου, απόλυτα τεκμηριωμένο με πλήθος πηγών, πραγματεύεται πληθώρα θεμάτων σχετικά με τον Τραυλισμό. Ταυτόχρονα προβληματίζει τον αναγνώστη και τον προτρέπει να σκεφτεί βαθύτερα. Ένα βιβλίο με εμφανή διαχρονικότητα που αποτελεί σημαντικό «εργαλείο» στα χέρια κάθε Έλληνα λογοπαθολόγου/λογοθεραπευτή που ασχολείται με τον Τραυλισμό."

ΛουίζαΒωνιάτη Med., PhD cand, SLT


"Επιτέλους ένα πολυαναμενόμενο βιβλίο με κατευθυντήριες γραμμές τόσο σε αξιολόγηση όσο και σε αντιμετώπιση. Είναι γραμμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται κατανοητό όχι μόνο από λογοθεραπευτές αλλά και από μη-εξειδικευμένους επαγγελματίες καθώς και γονείς αλλά και άτομα που τραυλίζουν. Σε αυτό το βιβλίο γίνονται σαφείς οι σχολές του τραυλισμού, δίνοντας έτσι στον κάθε επαγγελματία την δυνατότητα επιλογής θεραπευτικού προγράμματος. Επίσης, αναλύεται πέραν του δέοντος ο τρόπος αξιολόγησης του τραυλισμού, μη αφήνοντας περιθώρια λάθους κατά την διαδικασία αξιολόγησης. Και πάλι συγχαρητήρια για την συγγραφή αυτού του βιβλίου, και αναμένουμε περισσότερες εκδόσεις..."

Παπαδάτος Παναγιώτης, Λογοθεραπευτής